Casa Rural   Ametzola     Landetxea  

 

 Ametzola

Zeberio (Bizkaia)

 

 

 

Correu electrònic:

casa@ametzola.net

   

Teléfons:

944046076

629429870  Mikel

609457016  Belén

Adreça: Ametzola nº 1—1

48499 Zeberio

La casa és al barri d’Ametzola de la vall de Zeberio,  quasi en el límit del parc natural del Gorbea i a uns 25 quilòmetres del museu Guggenheim de Bilbao

La casa va ésser construïda al segle XVI, rehabilitat posteriorment degut a un incendi sofert en el segle XVIII com a habitacle bifamiliar i reconstruït totalment per l’estat ruïnós que tenía quan el vam comprar fa aproximadament 25 anys.

La rehabilitació s’ha portat a terme amb materials moderns per aconseguir una alta funcionalitat, mantenint a la vegada els materials existents a la casa de la millor manera possible (antiga estructura de fusta i parets de pedra), el disseny de tabiquería, (peus drets de fusta incrustats en tabiquería) armaris amb fusta reciclada de la mateixa casa...

Per tot això i malgrat la imatge que ens transmet ens remet quasibé cents anys enrera, hi ha un grau elevat de confort amb  calefacció central, aigua calenta al moment, un gran bany ( 3 a 6 m ) amb dutxa d’ hidromassatge, wàter, pica empotrada i radiadors de tovalloles a totes les habitacions.

Els matalassos i coixins escollits son ortopèdics i juntament amb els edredons nòrdics tenen un tractament per petits insectes. Per poder aconseguir una textura el més agradable possible de la roba de llit en contacte amb el cos s’utilitza tota de cotó.

La sala està equipada amb còmodes sofàs, i consta de dos ambients, a un dels quals hi ha instal.lat un ”foc baix” calefactor totalment hermètic per poder gaudir del foc sense el fum que molesti.

La casa està situada en un sortit més o menys pla del costat sud de la muntanya Mandoia i per això, des del matí fins el vespre es pot gaudir del sol. També val la pena observar des d’aquí el paisatge, on podem veure una part de la vall de Zeberio amb el parc natural de Gorbea en front;una part de la vall d’Arratia mirant a l’est,les penyes del parc natural d’Urkiola en el fons est i per l’oest, les muntanyes que envolten Bilbao.

Molts dies a l’any comença el matí amb la casa per damunt d’un mar de núvols que cubreixen el fons de la vall i que se’n pot gaudir quasi una hora sencera.

També podem gaudir d’una fauna salvatge, sobretot aus i fins i tot podem trobat eriçons,esquirols,guineus…o veure com algun que altre voltor intenta agafar alçada per volar.

Vam comprar la casa amb una pineda, on un cop s’han tallat els pins, hem fet un jardí que envolta la casa amb moltes i diferents plantes i flors i hem començat a crear un parc botànic amb arbres de diferents espècies: “Acer, Betula, Fagus, Notofagus, Quercus,” ...També hi ha altres espècies nascudes de manera natural i alguns exemplars adults poc usuals en el nostre territori.